Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Proffsdrömmar
Isbn: 978-91-4350-069-1
Förlag: Bonnier Carlsen
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Proffsdrömmar

"Alla i kvarteret visste vem Mickes pappa var - en gång i tiden hård, defensiv mittfältare, först i Västra Frölunda, sedan i Öis. Han var en av allsvenskans mer kända spelare när han 35 år gammal lade skorna på hyllan. Micke döptes efter dansken Michael Laudrup.- Världens genom tiderna bästa spelare, som Johnny upprepade som en robot.Johnny började träna pojklaget i Majornas FF samtidigt som Micke började spela, sex år gammal. Själv hade jag aldrig spelat fotboll när vi flyttade till Göteborg, men eftersom Micke var min bästa kompis följde jag med.Micke var anfallare. Han var bra på att dribbla, nicka, skjuta, allt. Han var starkare och sprang snabbare än alla andra spelare vi mött. Han var vår stjärna. Jag var mittback."

För de femtonåriga killarna i Majornas FF är det sommar men inte lov. Deras tränare Johnny kräver total hängivenhet och stenhård träning - i år ska man vinna Gothia Cup. Kring anfallsstjärnan Micke flockas redan talangjägare och agenter. Samtidigt kallar föräldrar i föreningen till krismöte: är det verkligen rimligt att pressa så unga spelare så hårt? För Mickes bästa kompis Johan väntar en sommar full av utmaningar och svåra beslut.

Proffsdrömmar är den första boken i en serie på tre.

Mattias Göransson är chefredaktör för fotbollsmagasinet Offside och en av Sveriges högst ansedda reportageskribenter, bland annat för sina texter i Dagens Nyheter. Mattias Göransson tilldelades 2002 stora journalistpriset för arbetet med Offside.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone