Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Carlitos väg
Isbn: 978-91-8023-649-2
Förlag: Modernista
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: september 2022
Uppläsare: Carl Greder
Length: 5 timmar 41 minuter

Ljudbok

Carlitos väg

»En episkt berättad, exotiserande skröna. En pusselbit i den amerikanska populärkulturens vurm för stilrena maffiafilmer.« BTJ

I spanska Harlem finns det bara en väg för den som vill tjäna pengar: kriminalitet, droghandel, stöld. Carlito Brigante är en vanlig puertoricansk pojke som med charm, envishet och våld lyckas ta sig till toppen. Men reglerna förändras snabbt i denna värld full av bedrägeri, svek och hämnd. Bara de mest kallsinniga kan upprätthålla ledande positioner i barriot - och när gängets ledning byts ut blir Carlito tvingad att fatta svåra beslut.
Edwin Torres klassiska roman Carlitos väg är en laddad och gripande skildring av den undre världen i 1960-talets New York. Tillsammans med uppföljaren After Hours låg boken till grund för filmen Carlito's Way från 1993, med Al Pacino i huvudrollen.

EDWIN TORRES [f.1931] är en amerikansk författare av puertoricansk härkomst. Under närmare trettio år tjänade han som domare i New Yorks högsta domstol. Mest känd är han för romanerna Carlitos väg [1975] och After Hours [1979].

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone