Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Tvära perspektiv
Isbn: 978-91-7765-247-2
Förlag: Recito Förlag
Kategori:
Pedagogik
Tillgänglig sedan: juni 2018

E-bok

Tvära perspektiv

Det som händer i samhället, händer i skolan. Hur påverkar, ytterst, politiska beslut vardagen för alla de elever som är inskrivna i våra skolor? Vilket eller vilka perspektiv skall man inta i mötet med den enskilda eleven eller gruppen? Skolan är komplex och det finns stora förväntningar från många håll gällande vad skolan skall hantera - skolan handlar inte bara om utbildning idag.
Vi vet att den psykiska ohälsan ökar hos unga och unga vuxna idag och alla dessa vill, bör eller skall på ett eller annat sätt få sin rättighet till bildning eller utbildning tillgodosedd.
HUR blir hjälp på bästa sätt? Hur kan de olika professionerna inom skolans organisation samverka för den enskildes eller gruppens bästa?
Vad vi gör dagligen är det som i allmänna ordalag kallas för "beprövad erfarenhet". Vi skapar praktik av teorier.
Mötet är alltid centralt och relationen det som bär. Detta gäller både elever, deltagare och arbetskamrater. Att tillsammans våga ha det kritiska ögat och ibland våga gå på tvärs för att nå målet.
Boken vänder sig till studerande på socionomutbildningen, studerande inom lärarutbildningen, skolledare, personal inom Elevhälsan och intresserade politiker som fattar beslut i skolrelaterade frågor.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone