Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Midsommar
Isbn: 978-87-1177-925-5
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Noveller
Tillgänglig sedan: maj 2018

E-bok

Midsommar

''Inte åker vid söderut om vi slipper', sa hon. 'Och bär har vi gratis av en sort som ni måste betala massor av pengar för. Men då måste man förstås våga sig ut på en myr för att plocka och det är väl lite riskabelt för den som bara gått på gator.'
Nu skrattade alla hennes kompisar eftersom de tyckte att de hade satt stockholmarna på plats.'

Innan han åkte upp till norra Norrland hade han fått en pipa av sin far. Tillsammans med ett gäng killar, alla på gränsen mellan att vara tonåringar och vuxna, åker han upp för att odla tall i ett hygge över sommaren. Han hade en flicka han tyckte om i Stockholm men kompisarna vill gärna gå till dansbanan på kvällen, för att se om de kunde få tag i någon tjej. Den enda som någonsin hade någon tur var dock Lars-Åke, som åtminstone kunde få tjejerna att skratta lite.

Under midnattssolen kan den som har tur finna kärleken när han minst anar det. I denna novell fångar författaren Erik Eriksson perfekt hur det är att vara ung och osäker, men ändå självsäker.

Erik Eriksson föddes 1937 och är en svensk journalist, tv-producent och författare. Han har skrivit romaner, novellsamlingar, ungdomsböcker och lättlästa böcker. År 2009 fick han Aniarapriset för sitt författarskap.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone