Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Passageraren
Isbn: 978-91-7779-239-0
Förlag: Lind & Co Förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: mars 2018

E-bok

Passageraren

När blir själva flykten värre än det man flyr från? Och hur länge kan man fly från sig själv?

En dag när Tanya Dubois kommer hem hittar hon sin man död - han har fallit i trappan - men av någon anledning väljer hon att inte ringa polisen. I stället tar hon en rejäl whisky, svänger förbi sin älskare för en sista kärleksstund och inleder sin flykt. Varför? Är det något i hennes förflutna?

I Nebraska tar pengarna slut. Tanya ringer en Mr Oliver och kräver att han ska skicka 5 000 dollar och nya id-handlingar. Han gör det till slut men är samtidigt så hotfull att hon fruktar för sitt liv.

Tanya färgar håret, ändrar frisyr, går upp i vikt och byter bil - allt för att inte bli upptäckt.

Flykten går vidare till Austin där hon slår sig ihop med en annan kvinna, Blue, med ett ännu dunklare förflutet. Blue säger sig kunna hjälpa Tanya, men det är en hjälp som får konsekvenser som hon aldrig hade kunnat förutse. Tanya tvingas gå längre än hon någonsin trott var möjligt för att överleva.

Från stad till stad flyr hon, från identitet till identitet, men hon kan aldrig slappna av och aldrig göra sig hemmastadd. Överallt lurar faror. Polisen är henne på spåren, och det förflutna kryper närmre.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone