Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Visbys medeltidshistoria
Isbn: 978-91-9844-220-5
Förlag: Oeisspeis
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: januari 2018

E-bok

Visbys medeltidshistoria

I detta tredje häfte om Visbys medeltid och minnesmärken låter författaren och gotlandshistorikern Dick Wase sitt medeltida alter ego, Lafrans Blåkind (en gång i tiden en välkänd suput och daglönare under Medeltidsveckan), sitta ned vid elden och berätta Visbys medeltidshistoria – så som han mindes den.

I denna skrift finns hela historien med, från tillkomsten av kultplatsen under sent 600-tal till och med reformationen, som var fullbordad 1531. En hel del är nytt jämfört med andra publikationer, som just beskrivningen av det äldsta Visby, orsakerna till inbördeskriget 1288, varför ringmuren byggdes, m m.

Såväl författaren som Lafrans hoppas att ni ska ha nöje och glädje av skriften. Dick Wase är en av de viktigaste historikerna för kunskapen om me­deltidens Visby, dess strukturer och människor under senare delen av 1900-talet och början av det nya milleniet. Han publicerade nyligen (2017) en sammanställning över kända medeltida invånare och släkter i staden, vilken är unik för nordiska förhållanden och av stort intresse för såväl nordisk historie- som hanse- och släktforskning.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone