Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Intervju med en seriemördare
Isbn: 978-91-7697-482-7
Förlag: Hoi Audio
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: december 2017
Uppläsare: Håkan Julander
Length: 17 timmar 13 minuter

Ljudbok

Intervju med en seriemördare

”Alla har någon gång tänkt tanken att döda en annan män¬niska. De flesta har till och med räknat ut hur de skulle göra.”

Seriemördaren Daniel Winston sitter isolerad i en underjordisk fängelsebunker långt ute i ödemarken. Han lyckas kontakta journalisten Carl Molinieux som med spänning ser fram emot uppdraget som verkar vara att nedteckna Daniels egen berättelse. Något ingen journalist dittills varit i närheten av.

Carl intervjuar poliser som drev utredningen, träffar anhöriga till offren och de få personer Daniel omgett sig med. Mötena skapar dock bara nya frågor och mystiken tätnar ytterligare när Carl plötsligt befunnit sig på fel plats vid fel tillfälle. Vem är det egentligen som sitter fängslad? Hur kunde han själv bli misstänkt för brott? Vem styr vad och varför? Intervju med en seriemördare är en berättelse om hämnd och rättssamhällets oförmåga att skydda medborgarna.

Kalle Segerbäck är filmare och har utöver flera fristående dokumentärer medverkat i produktioner som Kobra, Uppdrag granskning och Dokument inifrån. Han har även skrivit den fristående romanen ”Det var hennes fel”.

 

”Jag blev fascinerad av den här boken. Den var inte alls vad jag väntat mig, mycket mer komplex. Mer om gåtorna kan jag inte säga, men alla får svar. En ovanlig deckarvariant, en bra debut.”
LEIF RUNE STRANDEL, DAST MAGAZINE

”För mig var det uppfriskande med lite intellektuell stimulans inom en genre som annars brukar skrivas enligt en och samma mall. Kort sagt – nyskapande och en välbehövlig friskt fläkt inom en genre som behöver det.”
RICARD NILSSON, BIBLIOTEKET I FOKUS


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone