Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Nya tidens barn
Isbn: 978-87-1179-307-7
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romantik
Tillgänglig sedan: november 2017

E-bok

Nya tidens barn

Sophie Lackland har bott i Haworth i hela sitt liv. Haworth är tryggt, välbekant och frustrerande tråkigt. Sophies kärlek till den by som så länge varit hennes hem räcker inte för att stilla hennes längtan efter något mer, något större.

När Sophie står som ensam arvtagare till ett stort arv får hon möjligheten att vidareutbilda sig till kirurg. Hon åker till London och får hjälp av sin kusin, läkaren Freddy, för att påbörja sin utbildning på Queen Eleanor sjukhuset. Men livet som kvinnlig läkarstudent är inte lätt och Sophie måste kämpa för att inte låta sig ätas upp av omgivningens fördomar och elakheter.

Och så finns Gil, Gil som erbjuder Sophie en kärlek hon omöjligt kan tacka ja till, för hur ska en arbetande kvinna kunna gifta sig utan att behöva ge upp sitt yrke och sitt namn?

Claire Rayner (1932-2010) var utbildad sjuksköterska och arbetade på flera olika sjukhus i London. Hennes stora intresse för medicinska och sociala frågor resulterade i ett stort antal artiklar och fackböcker. "Släkten Lackland" är hennes stora genombrott som skönlitterär författare.

Claire Rayners krönika över Lackland-släkten sträcker sig från början av 1800-talet till långt in på 1900-talet. Serien består av 12 delar som både kan läsas fristående och kronologiskt.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone