Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Mitt år med MS : är jag botad nu
Isbn: 978-91-7577-604-0
Förlag: Idus förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: november 2017

E-bok

Mitt år med MS : är jag botad nu

”Jag är förlamad från bröstet och nedåt. Kraften i mina armar är dålig, händerna fungerar inte som de ska. Jag kan inte kissa och inte heller styra när jag ska göra nummer två. Mitt tal är sluddrigt, jag ser dåligt och även hörseln är påverkad. Själsligt sett mår jag pyton ... Enligt EDSS-skalan hamnar jag på en nia. Skalan går från noll-tio; har man noll finns ingen funktionsnedsättning, den som får en tia är död.”

Mitt i livet drabbas jag av en galopperande MS av sällan skådat slag. När min kropp är nära att ge upp möter jag en läkare, Jan. Han har väntat på någon som är i så pass dåligt skick att det är värt att prova en riskfylld behandling som i värsta fall leder till döden. Behandlingen, en blodstamcellstransplantation, har hittills inte utförts på någon med MS i Skandinavien. Ska jag bli först ut?

Följ mig på min resa, min personliga berättelse om dödslängtan och skratt, morfintrippar, flygande peruker, personlighetsförändring, syskonkärlek, komplicerad kärlek, mandelkubbsdoft, fantastisk vård och en längtan efter den där vardagen som så många gör allt för att komma ifrån.

Jan Fagius, överläkare och docent på Akademiska sjukhuset har skrivit förord.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone