Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Emmanuel Macron
Isbn: 978-91-7545-604-1
Förlag: Historiska media
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: november 2017

E-bok

Emmanuel Macron

Den första biografin på svenska om Frankrikes nye president: Emmanuel Macron

Frankrikes presidentval i maj 2017 blev ett ödesval. De franska väljarna ställdes inför två kandidater med helt olika visioner om landets framtid: på ena sidan den socialliberala EU-vännen Emmanuel Macron, på andra sidan den högerpopulistiska EU-motståndaren Marine Le Pen.

Den unge Macron vann en klar seger med sin politiska rörelse En marche!. Rörelsen stod för någonting helt nytt där det inte längre handlar om att samla högern eller vänstern utan om att samla fransmännen.

I den första biografin på svenska tecknar journalisten Anne Fulda ett fascinerande porträtt av Frankrikes nya president. Emmanuel Macron, som växte upp i en läkarfamilj, var en brådmogen pojke som väckte omgivningens uppmärksamhet med sin intelligens och sociala förmåga. Vägen till presidentposten gick via elitskolor, investmentbanker och rollen som ekonomiminister. År 2016 bröt han sig loss från socialistpartiet för att inleda sin egen kampanj och bygga upp sin politiska rörelse.

Blott 16 år gammal inledde Emmanuel Macron en relation med sin 24 år äldre dramalärare i Amiens. Relationen avslöjades två år senare och väckte stor uppmärksamhet på den lilla orten, och den har allt sedan dess vållat många rubriker. I dag är Brigitte Macron Frankrikes första dam.

Anne Fulda följde presidentkampanjen på nära håll samtidigt som hon skrev sin biografi. Resultatet har blivit en inkännande skildring av en dynamisk ledargestalt, som snabbt går från ord till handling. I ett specialskrivet kapitel för den svenska utgåvan analyserar hon även Macrons första tid vid makten.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone