Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Hemsökelsen på Hill House
Isbn: 978-91-8868-108-9
Förlag: MiMa Förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2017

E-bok

Hemsökelsen på Hill House

»Med sin skarpa blick på den mänskliga naturen, sin insikt i dess tilltrasslade insida och opålitliga varseblivning, lyckas hon skrämmas på riktigt.« Jenny Aschenbrenner, Svenska dagbladet

»En av 1900-talets viktigaste skräckromaner.« Stephen King

I åttio år har Hill House överblickat den lilla hålan Hillsdale. Därifrån ser det ståtligt och välbyggt ut. Men det finns något »osunt« med huset. Någonting rör sig i det, går längs med dess golv, någonting omänskligt, skändligt - ont.
Dr John Montague, en vetenskapsman som vill finna bevis för det övernaturligas existens, hyr det beryktade huset. Av tolv assistenter han velat få med sig anländer bara två: Eleanor Vance, en ung, tillbakadragen kvinna som flyr vardagen med sin handikappade mor, och Theodora, en excentrisk New York-konstnär. Med dem är också husets arvinge, Luke Sanderson, och på plats möter de husets förvaltare, paret Dudley, som vägrar vistas nära Hill House nattetid. Snart blir det klart för alla varför. Den som starkast påverkas är Eleanor. Som om huset ville henne något särskilt.
Shirley Jacksons Hemsökelsen på Hill House har kallats en av 1900-talets bästa spökromaner. 2018 gjorde Netflix en TV-serie i tio delar baserad på boken. Här i översättning av Inger Edelfeldt och med ett nyskrivet förord av DN-krönikören och bibliotekarien Jenny Lindh.

SHIRLEY JACKSON [1916-1965] är en av världslitteraturens mest inflytelserika författare i skräckgenren. Hon föddes i San Francisco, men familjen flyttade senare till östkusten och delstaten New York. Shirley Jackson kom att ge ut sex romaner och lika många novellsamlingar. Mest berömda är romanerna Hemsökelsen på Hill House [The Haunting of Hill House, 1959] och Vi har alltid bott på slottet [We Have Always Lived in the Castle, 1962].

»En bok som skrämde mig som tonåring och fortfarande hemsöker mig.« Neil Gaiman

»Jag är helt mållös inför språket i denna bok.« Kafferatur



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone