Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Skuggornas tid
Isbn: 978-91-7545-478-8
Förlag: Historiska media
Kategori:
Romaner Historia
Tillgänglig sedan: november 2017

E-bok

Skuggornas tid

Den efterlängtade nionde delen i romanserien Släkten! 

»Författaren har lyckats fånga en tidsanda och skapa trovärdiga karaktärer. Språket löper lätt och som läsare fångas man snabbt av den engagerande historien; boken ger en bra bild av det omvälvande 1300-talet med pest och krig.« Bibliotekstjänst

I Agneta Arnesson Westerdahls fristående roman Skuggornas tid möter vi den högättade Elin år 1350. Sommaren står i full blom när hon återvänder till Lejsta gård. Hennes man och barn har som så många andra fallit offer för digerdöden, och dagarna präglas av sorg och hunger.

När Elins vägar korsas av den föräldralösa flickan Unni fylls gården med nytt liv och förrådet av mat växer. Men Unni, som är van att gå sin egen väg och bär på svåra minnen, har svårt att anpassa sig till ett liv nära rikets tron.

Nära ett decennium senare drar den andra pestvågen in över landet år 1359. Nya offer skördas och Unni som befinner sig i kloster får hjälp att ta sig över till Gotland dit Elin flyttat. Här är de båda sedan bosatta när Valdemar Atterdag år 1361 invaderar ön. Unni upplever slaget utanför Visby ringmur på nära håll, och hon kommer i kontakt med Valdemar, som visar sig vara en komplex natur.

Skuggornas tid är en stark berättelse om kärlek, vänskap och tillit, men också om svek, skuld och skam. Det är den nionde fristående delen i romanserien Släkten.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone