Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Anrop från inre rymden
Isbn: 978-91-5011-877-3
Förlag: Alfabeta
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år Noveller
Tillgänglig sedan: september 2017

E-bok

Anrop från inre rymden

Anrop från inre rymden är en samling berättelser i gränslandet mellan barndom och tonår. Om kärlek. Vänskap. Konflikter och lojaliteter. Kort sagt om livet och dess möjligheter och utmaningar.

I berättelsen För andra får vi en inblick i den första förälskelsens bråddjup då den namnlösa tjejen för första gången kysser sin stora kärlek och inser att ingenting mer kommer att vara sig likt. I Svett-Jesus möter vi ett stökigt klassrum och Olle och Adnan som blivit ovänner över en struntsak. Och i Sjung då tittar Isaks storebror på utan att säga något när Isak blir hånad av coola Nessa. Nessa som han är hemligt förälskad i. Men går det verkligen att vara kär i någon som är så elak?

Elin Nilsson om den nya boken:

Jag letade efter situationer som skavde, på det ena eller andra sättet. Om kompisar som inte längre är kompisar. Om kompisar som blir kompisar igen. Om syskon som behöver en. Om syskon som man själv behöver. Om att vara kär utan att få något tillbaka. Om föräldrar som behöver en. Om att behöva sig själv. Om inre rymdar som vecklar ut sig.

"En femma till den här boken (...) en otroligt fin och skarpt skriven novellsamling" Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT "Det är novellkonst på hög nivå. Den ger mig gåshud." Emma Holm, Dagens Nyheter "Det som gör den här novellsamlingen så bra är Nilssons förmåga att återge hur alldagliga händelser blir till de viktigaste ögonblicken, de som etsar sig fast och blir ihågkomna." Bokkoll.se "Hur bra som helst" Bladen brinner


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone