Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Mästerdetektiven
Isbn: 978-91-9842-050-0
Förlag: Juvatell
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: juli 2017

E-bok

Mästerdetektiven

Det är hårda tider för Dorte när hon tvingas flytta till en ny skola långt från sina föräldrar. Där träffar hon mästerdetektiven Charlotte Holm som drar in henne i hissnande äventyr som hon inte ens skulle ha vågat drömma om. Samtidigt som hon brottas med sina egna vardagsproblem med mobbare i skolan kastas hon in i farligheter som assistent till detektiven.

Tillsammans råkar deckarduon ut för allt från listiga juveltjuvar och skräckinjagande vålnader till oförklarliga stölder och mystiska gåtor. Mellan bokens kapitel bjuds du som läsare också på fyra lektioner i Charlotte Holmes detektivskola, med allt det där du bara måste veta för att klara dig som detektiv.

Boken innehåller fyra fall:
Tivolimysteriet
Skräcken har slagit sina klor i Köpenhamn. Stadens invånare skälver av rädsla när ett mardrömslikt spöke börjar sin jakt på nöjesfältet Tivolis besökare. Samtidigt försvinner en bergochdalbana spårlöst. Är det nöjesfältets spågummas förbannelse som väckt onda krafter till liv? Charlottes och Dortes skarpsinne och mod sätts på hårdaste prov när de möter spöket och dras in i Tivolimysteriet.

Den stulna tiaran
En listig och hänsynslös brottsling stjäl på ett oförklarligt sätt kronprinsessans tiara mitt framför näsan på vakterna. En internationell skandal med allvarliga konsekvenser hotar om inte tiaran återfinns innan kvällen. Våra detektiver ger sig ut på en desperat jakt efter den stulna tiaran.

Alpmonstret
I skuggan av de mäktiga alperna härjar ett skräckinjagande mekaniskt monster samtidigt som exklusiva klockor försvinner spårlöst ur ett kassavalv. Charlotte och Dortes liv hänger på en skör tråd när de åtar sig fallet med det fruktansvärda alpmonstret.

Gåtmysteriet
Vem skickar mystiska ledtrådar till brott innan de begås? Spåret leder de unga rakt in i ett spel på liv och död med samvetslösa brottslingar som inte skyr några medel för att uppnå sina ondsinta planer. Samtidigt som faror lurar bakom varje hörn, jagas våra vänner av polisen när de söker svaret på gåtmysteriet.



Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone