Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den nya terrorismen
Isbn: 978-91-7545-403-0
Förlag: Historiska media
Kategori:
Samhälle & politik Historia
Tillgänglig sedan: februari 2017

E-bok

Den nya terrorismen

Är vi alla måltavlor för den nya terrorn? Vad har Paris, Köpenhamn, Bryssel, Nice och Istanbul gemensamt? De är alla europeiska städer som drabbats av den nya formen av terror där oskyldiga människor har blivit terroristernas måltavlor.
Journalisten Wolfgang Hansson, en av Sveriges främste experter på området terrorism, skildrar och analyserar läget i sin nya bok. En trend inom den nya terrorismen är ett ökat inslag av gör-det-själv-terror. Individer som sympatiserar med en grupp utför terrordåd i dess namn helt på egen hand utan någon koppling till en central organisation. Dessa ensamvargar är extremt svåra att skydda sig mot eftersom förövarna sällan inviger någon annan i sina planer. Dådet i Nice sommaren 2016 är ett exempel.
Författaren och journalisten Wolfgang Hansson berättar initierat om hur terrorn förändrats efter 11 september-attackerna. Han frågar sig även hur vi ska hantera denna utveckling. Har västvärldens svar på terrorismen snarast lett till politiskt kaos och fler attacker? Och riskerar det demokratiska samhället att undergrävas?
Wolfgang Hansson är en erfaren utrikesreporter med mer än trettio års erfarenhet på fältet. Hansson var på plats i New York och bevittnade attacken mot World Trade Center 2001, och har sedan dess haft terrorism som ett av sina viktigaste bevakningsområden. Grundstommen till boken är de hundratals artiklar som han har skrivit om denna nya terrorism.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone