Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Stjärnlösa nätter (lättläst)
Isbn: 978-91-8803-772-5
Förlag: Vilja förlag
Kategori:
Lättläst
Tillgänglig sedan: augusti 2015

E-bok

Stjärnlösa nätter (lättläst)

Allt börjar som ett sommaräventyr. Amàr, hans far och syskon bilar hela vägen från Västerås ner till sin kurdiska släkt i Irak. Det är första gången på länge som Amàr är tillbaka.

Till en början tycker han att allt är underbart. Men snart förstår Amàr att familjen planerar något som han är – men inte vill – vara en del av: Ett bröllop mellan honom och hans kusin Amina.

Gifta sig med sin kusin? Det är ju omöjligt! Han är ju bara ett barn! Och dessutom är det helt sjukt att gifta sig med sin kusin. Han vägrar! Men till sist klarar Amàr inte av pressen från far och släkten. Han går med på giftermålet, men ångrar sig nästan genast. Men det finns ingen väg tillbaka …

Detta är en lättläst version av Stjärnlösa nätter, Arkan Asaads känsloladdade debutroman. Boken bygger på hans egna erfarenheter och är en unik historia om hederskultur utifrån en ung mans perspektiv. Stjärnlösa nätter belönades med Teskedsordens bokpris och har spelats som teaterföreställning.

Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare.

Boken finns på arabiska, engelska och på svenska.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone