Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Dödliga uppdrag under andra världskriget
Isbn: 978-91-7545-004-9
Förlag: Historiska media
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: april 2014

E-bok

Dödliga uppdrag under andra världskriget

Dödliga uppdrag är en samling dramatiska berättelser om andra världskrigets överraskande, fantasifulla och ibland rent av dumdristiga expeditioner. Boken tar upp tio operationer som alla lyckades tack vare att modiga män på ett kreativt sätt utnyttjade teknik och taktik till det yttersta.
Här finns bland annat historien om den tyske ubåtskaptenen Günther Prien, som smusslar in sin ubåt i en brittisk flotthamn och sänker slag-skeppet Royal Oak. Vi kan också läsa om hur modiga norska sabotörer pulvriserar Hitlers planer på att bygga en atombomb samt om brittiska kommandostyrkor som förstör den enorma torrdockan i St Nazaire, något som bäst kan karakteriseras som ett självmordsuppdrag.
De frivilliga som ingick i dessa patruller lyckades mer än en gång på ett avgörande sätt påverka krigsförloppet. Vare sig operationen gick ut på att smyga sig in i fiendens mest välbefästa flotthamn, lönnmörda ökenräven Rommel eller förstöra de stora fördämningarna i Ruhrområdet, rådde det sällan brist på frivilliga. Det var en tid då det verkligen gjorde skillnad om rätt man befann sig på rätt plats i rätt tid och många var beredda att betala ett högt pris.
Rasmus Dahlberg börjar ofta sina berättelser mitt i handlingen. Vi kastas in i dramatiska händelseförlopp där huvudpersonernas mod och utsatthet är högst påtagliga. Det är medryckande, välskrivet och sprängfullt av levandegörande detaljer. Handlingen illustreras av enkla men informativa kartor och några välvalda foton.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone