Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Påvarna - Två tusen år av makt och helighet
Isbn: 978-91-7461-186-1
Förlag: Lind & Co Förlag
Kategori:
Samhälle & politik Historia
Tillgänglig sedan: mars 2013

E-bok

Påvarna - Två tusen år av makt och helighet

I februari 2013 förvånade Benedictus XVI världen med beskedet att han beslutat abdikera vid månadens slut. Sist en påve avsade sig titeln var år 1415.

Vad kan historien lära oss om den andliga superkraften Vatikanen, vår världs äldsta institution? Vad kan vi förvänta oss av framtidens påvar? Har Vatikanens inre krets insett att vår moderna och medieintensiva värld behöver mer kraft än åldriga påvar kan uppbåda?

Den här boken berättar historien om påvedömet, från kyrkans grundare Petrus fram till i dag. Hur har Vatikanen kunnat överleva alla samhällsomvandlingar, och inte minst alla kriser och skandaler inom kyrkan? Hur kommer det sig att kyrkans betydelse rentav ökat?

Göran Häggs Påvarna är ett nyfiket försök att förstå det livskraftiga och välorganiserade påvedömet – såväl dess andliga innehåll som dess världsliga organisation.

 

Göran Hägg (f. 1947) är prisbelönt författare och docent i litteraturvetenskap.

 

”Snabbt, koncist och anekdotiskt och frikostigt med betyg går Hägg igenom denna skara av lysande teologer, fromma män, korrupta politiker, medelmåttor och genier. Han har åstadkommit en rapp och hela tiden underhållande berättelse som vänder sig till det som en gång kallades den bildade allmänheten.”

Carl Rudbeck, Dagens Nyheter


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone