Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den svenska poesins historia
Isbn: 978-91-4622-284-2
Förlag: Wahlström & Widstrand
Kategori:
Litteraturvetenskap
Tillgänglig sedan: december 2012

E-bok

Den svenska poesins historia

Den svenska poesins historia är det första litteraturhistoriska översiktsverket någonsin som enbart behandlar lyriken. Här förmedlar Staffan Bergsten sin kärlek till poesin och visar att lyrik inte är något svårt och skrämmande, utan älskvärt och fascinerande. På så vis fungerar den här boken som vägledare till spännande läsupplevelser och är en engagerande introduktion till den svenska poesin förr och nu.

Boken återger poesihistorien - i huvudsak kronologiskt - från ballader och folkvisor fram till modernismens genombrott och dess efterföljare - samtidigt som olika teman belyses parallellt. Ett rikt och personligt urval av vår bästa lyrik citeras och analyseras ingående. Dikter av ett hundratal kända och okända poeter, från Stiernhielm och Wivallius till Sonnevi och Lillpers. Boken är illustrerad och innehåller en utförlig uppslagsdel med biografier över femtio viktiga poeter samt en lättillgänglig genomgång av verslärans grundbegrepp.

Staffan Bergsten (född 1932) var under lång tid docent i litteraturvetenskap vid Uppsala universitet. Han har ägnat en stor del av sin forskning åt svensk lyrik och bland annat skrivit böcker om Stagnelius, Fröding, Karlfeldt, Tranströmer, Frostenson och Jäderlund.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone